tiistai 13. helmikuuta 2018

Ehostuksia

Tuntui että vasta äsken koulussa alkoi ehostukset, mutta niin vaan on mennyt jo yksi jakso ja ollaan nyt alkeista päästy jo iltameikkeihin. Tehtävänä oli ottaa ennen - ja jälkeen kuvat.

Ensimmäisenä on päivämeikki, jossa sävyt ovat suhteellisen neutraalit

Ennen: 



Jälkeen:             
Käytin neutraaleja ja kevyitä ruskean sävyjä luomissa. Luomiväriä on, mutta se on hillitty ja arkeen sopiva. Rajauksia en tässä tapauksessa käyttänyt, koska mallilla oli ripsienpidennykset. Kevyt poskipuna ja huulet olivat neutraalit ja sopivat arkikäyttöön. Huulipuna sopi luomiväreihin ja asiakkaan kasvoihin.

Seuraavana ollaan tehty ilta-ja juhlameikkejä. Koulussa teemana piti tehdä disco (eli baarimeikki) sekä kynttiläillallismeikki. Toinen näistä tuli esitellä ja valitsin kynttiläillallismeikin.

Ennen:

Jälkeen:

Verrattuna päivämeikkiin kynttiläillallismeikki on hiukan tummempi. Kulmiin voi laittaa hiukan enemmän väriä, poskipunaa hiukan näkyvämmin, jotta se näkyy himmeässä kynttilänvalossa. Luomiväreinä käytin tummempia sävyjä, jotta se eroaa selkeästi päivämeikistä  sekä lämpöiseen kynttilän valoon sopivat. Vaikka tälläkin mallilla oli ripsienpidennykset, erona päivämeikkiin tein kuitenkin rajaukset silmiin tuomaan juhlallisuutta. Huulipuna on tumman punaisen värinen, joka sopii asiakkaan persoonaan.

Kolmantena meikkinä oli päiväjuhlameikki. Päiväjuhlameikkiä tehdessä on hyvä selvittää, kuinka paljon asiakas meikkaa päivisin ja tehdä siitä aavistuksen tummempi. Ei kuitenkaan heti liian tummaa meikkiä, koska juhlien jatkuessa iltaan voi sitä tummentaa myöhemmin.

Ennen:


Jälkeen:


Itse suunnittelin, tämän meikin vanhojentansseihin sopivaksi. Meikkipohjan laitoin hiukan paksummin kuin päivämeikkiin tulevaksi, että se kestäisi koko päivän. Kulmiin en laittanut väriä ollenkaan kun asiakkaalla oli microblading-kulmat, toki niihin olisi voinut vähän ääriviivoja laittaa. Luomivärin laitoin tummemmalla kuin päivämeikissä on, sopivaksi juhlavaan tilaisuuteen. Luomivärin levitin suljetun banaanin tekniikalla. Laitoin helmiäistä luomelle, tuomaan juhlallisuutta. Rajauksia en tähän laittanut, koska asiakkaalla oli pitkät ja kaarevat ripset itsellään. Huulipunan laitoin asiakkaalle sopivaksi, se sopi sekä asiakkaan vaatteisiin että yleisilmeesen sekä koin sen sopivan juhlavaksi vanhojentansseihin.


torstai 8. helmikuuta 2018

Hääperinteet, kampaukset ja ehostukset

Seuraavaksi etätehtävää, jossa tarkastellaan hääperinteitä hiusmuodin ja ehostuksen näkökulmasta. Miten ne ovat mahdollisesti muuttuneet lähivuosina ja miltä ne näyttävät vuonna 2018.

Avioliitto käsitteenä on vahvistettu kahden ihmisen välisen tiiviin yhteiselämän muoto. Suomen avioliittolain ensimmäisessä kohdassa avioliitto määritellään kahden ihmisen henkilön väliseksi liitoksi, joka vahvistetaan vihkimällä.
Häät toiselta nimeltään vihkiäiset on juhla avioliittoon vihittäessä. Juhlaperinteet ja- käytännöt vaihtelevat eri maiden välillä suurestikkin, mutta yhteistä kaikille kansoille on se, että hääpari pukeutuu tavallista paremmin ja häissä tarjoillaan ruokaa ja juomaa.

Historiaa morsiusmuodista. 1700- luvulle asti morsiamen pukeutumisessa ei ollut mitään varsinaisia tiettyjä morsiusmuodin ominaispiirteitä. Morsiamen pukeutuminen noudatti vain lähinnä sen ajan omia juhlapukeutumisen piirteitä. 1750- luvulla puvut olivat lähinnä kukikkaista silkeistä tehtyjä. Amerikkalainen puuvilla saapui suomeen myös 1700-luvulla ja muutti muotia siten, että valkoinen väri alkoi lisääntyä häämekkoihin muiden värien rinnalla.
Etenkin maaseuduilla musta oli erittäin yleinen hääpuvun väri 1800- luvulta 1900-luvun alkuun. Suurin osa kaupunkilaismorsiamista 1800-luvun puolivälin jälkeen pukeutui kuitenkin valkoiseen hääpukuun ja samalla valkoiset hunnut ja erilaiset seppeleet yleistyivät hääpukujen lisukkeina.


Hääperinteitä ja uskomuksia: Jos hääpari seisoo toisistaan kaukana alttarilla, he ovat myös etäisiä toisilleen loppuelämän. Se kumpi on lähempänä pappia, saa vallan. Sulhanen ei saa nähdä morsianta hääpuvussa ennen alttaria. Kumman käsi on päällimäisenä kakkua leikatessa, saa määräysvallan. Häävärit, sininen on uskollisuuden, valkoinen puhtauden ja punainen räiskyvän rakkauden väri. Huntu on neitsyyden merkki. Toisen kerran avioon menevällä ei saa olla huntua.

Nykynaisen tsekkilista. Sen lisäksi, että pitää olla mietittynä kirkko, pappi, vieraat, juhlien ruuat ja juomat, esteettömyystodistukset, juhlan ohjelma, kaasot ja bestmanit, budjetti, sormukset ja kutsukortit näin esimerkkinä. Nykymorsiamelle yhtä tärkeää on miettiä kokonaisuutta ja ulkonäköön liittyviä juttuja. Onko käytävä ripsien -tai kynsien laitossa. Pitääkö tukkaa kasvattaa, värjätä tai ostaa pidennyksiä. Minkälainen mekko miellyttää. Kengät jotka sopivat mekkoon ja meikkiin. Onko korvakorut vai kaulakoru vai molemmat. Minkälainen kimppu sopii häämekkoon.

Vuonna 2018 häämuoti siirtyy pitkään pinnalla olleesta pastellista tummempiin sävyihin. Metallisävyt pysyvät edelleen pinnalla, mutta tänä vuonna lähinnä harmaan sävyissä.







Lähteet google
http://makeaweddingblog.blogspot.fi/2018/01/haatrendit-2018.html